Jučer je na stranici Socijal demokratske partije OO Lukavac objavljen članak pod naslovom “Dobrodošli na Facebook”, u kojem je napisano 99% besmislica i 1% istine.

Red je zahvaliti se našim “kolegama” i moramo se osvrnuti na nekoliko nebuloza:

“Lukavac je mjesto gdje Općinska organizacija SDA kaska za SDP-om”: Poštovane neinformisane kolege, SDA je stranka koja je na prethodnim izborima osvojila 8.392 glasa, dok ste vi osvojili 3.204 glasova, što je 2,6 puta više. Što se tiče Lukavac grada, Stranka demokratske akcije osvojila je 1.084 glasa, dok ste Vi, dragi naši, osvojili 877 glasova. Pametnom je dosta.

Postavlja se pitanje šta ste čekali 12 godina? Zašto niste slušali glas naroda kad ste imali apsulutnu kontrolu nad Općinom Lukavac? Da li je ovo zaista želja da se ostvari komunikacija sa građanima ili da se plasira propagandi materijal pred opoziv načelnika Općine Lukavac?

Poštovane kolege, da nismo slušali glas naroda, sigurno da ne bi osvojili više glasova od Vas samih i svih vaših partnera zajedno. Naša stranica na Facebook-u, kao što je Vama dobro poznato je Asocijacija mladih SDA Lukavac, koja postoji koliko i Vaša stranica. Nakon pojave raznih laži od strane Vaših članova, osjetili smo potrebu da oformimo i zvaničnu stranicu gdje će naši građani znati i drugu stranu priče. Vi to dobro znate i mogli ste pročitati na našoj prvoj objavi, ali ste sigurno “slučajno” prešutili tu informaciju kako bi nahranili svoje birače novim lažima.

Kao što ste prešutili informacije kada je Vaš predsjednik na prijemu dva pravnika u Općinu Lukavac zaposlio 4. i 5. sa liste, suprugu Vašeg člana stranke i naravno djevojku iz Tuzle, koja je sasvim slučajno članica SDP-a. Isto tako, šutite kada se u Općini Lukavac zapošljavaju osobe za “dugoročno volontiranje”? Na koji način su primljene te osobe? Postoji neki konkurs ili poziv? Šutite i za nabavku novih vozila, a tražite nova kreditna zaduženja i kažete da će Općina biti blokirana?

Kažete kako ste 2016. reaktivirali svoje stranice, zaboravljate da je to bilo prošle godine i ne baš tako davno, baš pred izbore? Gdje ste bili prethodnih godina?

Hvala Vam na licemjernoj dobrodošlici ne zaboravite, U JEDINSTVU JE SNAGA OPĆINE LUKAVAC.