U petak, 20. septembra 2017. godine u MZ Bokavići održana je tribina načelnika Općine Lukavac i predsjednika OO SDP Lukavac, Edina Delića.

Mještani Bokavića i razni gosti, koji su u Bokaviće stigli privatnim automobilima, imali su priliku čuti monolog predsjednika SDP-a i načelnika Općine Lukavac Edina Delića u kojem je između ostaloga izjavio:

“Apsurd, da neko ima razloga da kritikuje i da proziva. Pazite, paradigma odnosa prethodnih vlasti i prethodnih struktura naspram naših potreba i dostojanstva je kakav su imali odnos prema Vama dok ste radili na izletištu Sajla. Pa da su donijeli dvije flaše “Koka Kole” i da kažu ovako barem učestvujemo, nego samo su mogli pametovat’ i osporavat’.”

Prije svega da podsjetimo našeg načelnika koji brzo zaboravlja činjenice, novčana sredstva za izgradnju su obezbijeđena 5. Maja 2016. godine za vrijeme mandata načelnika Dževada Mujkića, u sklopu implementacije Projekta hitnog oporavka od poplava u BiH. Do 2017. sredstva nisu bila na raspolaganju i ista nisu mogla biti utrošena za izgradnju mosta. Projektnu dokumentaciju obezbijedila je MZ Bokavići preko firme “Cubus” d.o.o. Lukavac.

U nastavku možete pogledati Odluku MZ Bokavići kojom je Vijeće MZ (u kojem SDA ima većinu) odobrilo da sav prihod od prodaje stare sajle (željezne konstukcije) bude preusmjeren u uređenje izletišta na lokalitetu ispod Sajle.

Ovim putem pozivamo načelnika Općine i predsjednika SDP-a da prestane širiti laži i praviti razdor među ljudima na općini. Podsjećamo da su sredstva za izgradnju mosta obezbijeđena za vrijeme prethodne vlasti, a uređenje izletišta Sajla je dobrim dijelom finansirano i uz pomoć sredstava od prodaje stare Sajle. Pomoć bi vjerovatno bila i izraženija da čitav projekat uređenja izletišta nije od samog početka okarakterisan kao “partijski”, što je uostalom i potvrđeno na samoj ceremoniji otvaranja “Sajle”.

Načelnika želimo pitati za koliko je projekata do sada obezbijedio novčana sredstva, a da to nije kupovina “bijesnog” auta i koliko je to u koka kolama. Građani neka donesu konačan sud da li su u laži kratke noge.