Već nekoliko mjeseci profesor Edhem Muftić po društvenoj mreži Facebook širi neistine putem raznih komentara i objava, želeći na taj način stvoriti lažnu sliku u javnosti.

Gračanlija, penzionisani profesor sociologije i po mnogima rušitelj SDP-a kakav je nekada bio u našem gradu, koji je svojim djelovanjem istjerao sve istaknute i priznate članove SDP-a koji su mu bili konkurencija i prijetnja, danas očigledno nema pametnija posla.

Zar je došlo vrijeme da autor predizbornih govora i rušitelj SDP-a, nema drugog načina osim da dječijim izmišljotinama veliča jednu osobu? U ponedjeljak, 29. januara Edhem Muftić je na Facebooku podijelio fotografiju načelnika u odlasku i napisao:

Ovih dana dr. Edin Delić,načelnik općine Lukavac, sa svojim saradnicima boravi u Turskoj. Da li je taj poziv vezan za konsultacije o OPOZIVU,ili je riječ o nečemu drugom,poznato je samo VIJEĆNIČKOJ VEĆINI. PROCURILA je vijest da je ta većina općine Lukavac,od visokih funkcionera Turske, žestoko kritikovana za učinjeno nedjelo,te joj je naređeno da hitno,na VANREDNOJ SJEDNICI, povuče odluku o opozivu,koja nema nikakvo uporište u ZDRAVOM RAZUMU?!

Profesore, vi vrlo dobro znate zbog čega su Vaši idoli i rezultati Vašeg rada Edin Delić, Adem Mahovkić i Jakub Mahovkić otišli u Tursku.

Ako ipak ne znate, što je teško vjerovati jer “vedrite i oblačite” ovom partijom godinama, u Turskoj su na poziv Sisecam Soda Lukavac gosti na prezentaciji, koja za cilj ima da opravda izgradnju novog Bijelog mora u okolini pomenute fabrike.

Zajedno ste s njima i organizovali protestne skupove, u svrhu političke promocije, ali nam se ovaj put čini da ste sva svoja obećanja pogazili. Ili ćemo izgradnjom novog “odlagališta” ipak prodisati?

Zar ne mislite da profesor treba da obrazuje i odgaja svoje učenike? Čini se da Vaše političke aktivnosti, huškačke objave i neutemeljene tvrdnje, nemaju nikakvo uporište u ZDRAVOM RAZUMU. Uostalom, tako ste uništili i sopstvenu partiju…

Press služba SDA Lukavac