Završetkom 2017.godine u svim MZ sumirane su prethodno završene aktivnosti, radne akcije te prezentovani rezultati rada Vijeća Mjesne zajednice Prokosovići.

Vijeće je na nekoliko značajnijih projekata u prethodnoj godini bilo nosilac nekih ključnih aktivnosti za poboljšanje uslova življenja u ovoj MZ. Neki od ključnih projekata koje svakako treba izdvojiti su radovi na Osnovnoj školi, a tiču se ugradnje stolarije u ukupnoj vrijednosti od 30.000,00 KM, ali i sanacija dijela kanalizacione mreže čemu su u velikoj mjeri pomogle i donacije mještana.

Što se tiče nekih redovnih aktivnosti, podjsećamo da je Vijeće ove MZ redovno preko nadležnih institucija vrši analizu vode, a možda i jedan od najljepših njihovih projekata biće renovinaranje kino sale, za koju su već počeli radovi. Posebno su vijećnici Vijeća MZ, ali i svi ostali mještani ponosni na doček priređen košarkaškom reprezentativcu Nedžadu Muratoviću.

Još je mnoštvo aktivnosti koje će ova MZ u narednom periodu realizovati, a sve ćemo ih naravno podržati i građanima prezentovati. Jedinstveno možemo više!

Sve aktivnosti iz Prokosovića pratite i na njihovoj službenoj prezentaciji.