U današnjem emitovanju uživo, putem službene Facebook stranice SDA Lukavac, predsjednik dr Tarik Arapčić, obratio se građanima, ali i načelniku u odlasku Edinu Deliću. U nastavku našim sugrađanima donosimo kompletno obraćanje u pisanoj formi, ali i video prilog:

“Poštovani građani općine Lukavac,

Povodom održanog skupa podrške na kojem ste imali priliku čuti niz najblaže rečeno neistina od strane Edina Delića,  moram vam se obratiti.

Načelniče, za one koji su bili prisutni rekli ste da imaju petlju, ali niste rekli da su imali petlju krajem 91. i početkom 92. godine kada je Vama itekako nedostajala.Niste je načelniče imali ni u februaru 2014. kada je paljena zgrada kantonalne vlade, dok ste se krili sa dvije kamenice iza Mašinske škole u Tuzli.

Zapamtite načelniče, nije nama potrebno da imamo petlju jedni protiv drugih, već protiv onih koji žele da ruše Bosnu i Hercegovinu. Načelniče, vi ste SDA nazvali fašistima, samo to  Vam treba biti dovoljno da podnesete ostavku. Oni koje ste Vi nazvali fašistima, žestoko su se borili protiv fašizma – htjeli Vi to priznati ili ne.

Za takve izjave, ne prihvatamo ni izvinjenje, iako niste bili spremni ni to učiniti. I nemojte kukati kako vam nije usvojen budžet i više glumiti žrtvu.

Ako ste sposobni raditi, Vi radite, ali morate da znate da se od 30 prisutnih vijećnika, 21 izjasnilo da to loše radite, a i njih je birao narod.Kada ste izabrani za načelnika, jedan Vaš kolega sa fakulteta mi je rekao: neka znaš da on voli samo vlast i pare, u to vrijeme mu nisam vjerovao.

Načelniče, previše smutnje unosite u ovaj lijepi grad, a vjera kojoj pripada najveći broj građana općine kaže da je smutnja gora od ubistva.

O svakoj vašoj pojedinačnoj izjavi, u kojoj i digitron laže, odgovor će te svakako dobiti što na Općinskom vijeću, što putem medija.Ovu izjavu ne dajem zbog ovih nekoliko stvari, već zbog vašeg poziva da Vam budem protukandidat.

Ja, Tarik Arapčić, objeručke PRIHVATAM uz uslov da me moja stranka kandiduje, jer mi smo sistem, a ne društvo jednog lica.Da bi ovo odradili, predlažem Vam da već sutra podnesete ostavku na mjesto općinskog načelnika da CIK odmah raspiše izbore, kako bi uštedili vrijeme i novac, i da nam pokažete da imate petlju.

Na izbore idemo, ja ogrnut SDA zastavom koja mi je jedina stranačka, a vi zastavom SDP-a koja Vam je kako god saberem po mom digitronu, šesta.

Samo, obojica moramo znati da će se pojaviti kandidati i iz drugih stranaka, jer ova općina pripada svim njenim građanima, a Bosna i Hercegovina je demokratska zemlja.

Ako ne podnesete ostavku, pa Vam na referendumu izglasamo nepovjerenje, tada na izborima neću biti JA, ili neki od kandidata koje izbacujete iz svoje kuhinje laži, nego će SDA predložiti mladog kandidata, koji će sigurni smo biti budućnost Bosne i Hercegovine i općine Lukavac.

Nadamo se da će se SDP kutarisati onih koje je kantonalni odbor vama navodno bliskog DF-a prozvao u jučerašnjem saopštenju.

Načelniče, prihvatam vaš poziv i pozivam Vas da podnesete ostavku i pokažete da imate petlju. Vidimo se na izborima.” jasno je za kraj poručio predsjednik OO SDA Lukavac, dr Tarik Arapčić.

Poruka dr Tarika Arapčića počinje od 14. minute video priloga!