Danas je u sali za sastanke Općine Lukavac upriličena “radna posjeta” delegacije nelegalno izabrane Vlade Tuzlanskog kantona, te načelnika u odlasku Edina Delića (SDP) i savjetnika Aziza Čačkovića (SDP).

Na sastanku upriličenom u zgradi općinske administracije našla su se dobro poznata lica iz ne tako davnih političkih dešavanja na području Tuzlanskog kantona. Privatna Vlada Mirsada Kukića, u posjeti, po svemu sudeći, načelniku kojeg mnogi povezuju za pomenutim.

Refik Hankić (PDA), Suad Salibašić (PDA), Jakub Suljkanović (PDA) i Edin Delić (SDA, Komunistička partija, Naša stranka, LDS, Radom za boljitak, SDP…) Slijedi li novi zaplet na lukavačkoj političkoj sceni?

Očito je da politički pritisak na načelnika Delića, iz dana u dan raste, sa željom da se i zvanično priključi timu ljudi, koji su ga na takvu poziciju i izabrali.

Pitanja je mnogo: Da li se osjeća dužan za pomoć koja mu je pružena prije i tokom kampanje!? Zbog čega je Refik Hankić član delegacije nelegalno izabrane Vlade TK kada je isti zastupnik u parlamentu FBiH?

Hankić, kojeg je lako primjetiti na fotografiji (iako se pokušao skriti) ovim sastankom je, zajedno sa Suadom Salibašićem, dokazao da je radio za Mirsada Kukića na prethodno održanim izborima i tako prevario više od 1.000 glasača.