Danas su građani općine Lukavac po ko zna koji put mogli da se uvjere u dvostruke aršine načelnika Općine Lukavac u odlasku i vijećnika SDP-a.

Nakon što je jučer odigrao još jednu predstavu za narodne mase, gdje je pozvao dirigovane medije i izjavio kako vijećnici SDA zbog straha da gube većinu nisu došli na sjednicu OV Lukavac, danas su građani mogli svjedočiti pravoj istini, koja je kao i uvijek u potpunoj suprotnosti od onoga što načelnik u odlasku često govori sa ciljem da obmane javnost.

Iako je do sada bio redovan na sjednicama OV Lukavac, danas je igrom slučaja Edin Delić, predsjednik SDP-a Lukavac napustio sjednicu u 17 sati i otišao u Devetak na pred-referendumski skup. Time je pokazao da ne brine za “građane” koje često voli spomenuti, već o svojoj sudbini (blago rečeno) i da mu rad Općinskog vijreća Lukavac nije bitan.

Da svi SDP-ovci tako razmišljaju pokazali su taetralnim napuštanjem sjednice Općinskog vijeća nakon što je Adem Mahovkić na sebi svojstven način odglumio kako mu se prijeti i da ide pozvati policiju. Nakon toga su: Adem Mahovkić, Jakub Mahovkić, Dragan Todorović, Hajrudin Hodžić, Hasan Ibrakić, Kenan Omerdić i Sulejman Brkić napustili sjednicu bez da znaju zašto izlaze iz sale.

Ovim činom su pokazali da ne brinu za studente i učenike sa općine Lukavac jer nisu željeli da prisustvuju sjednici (iako su bili ispred sale) i glasaju za povećanje broja stipendija za učenike i studente. Danas je većinu u OV Lukavac činilo 18 vijećnika, daleko od manjine.

Da se ne radi o životu i interesu građana sve bi izgledalo komično i zabavno, zar ne?

Biće zanimljivo pročitati izgovor u režiji Edina Delića koji se čak i na pred-referendumskim billboardima stidi postaviti znak/obilježje svoje partije čiji je predsjednik.

Edine, zašto zaboravljate da ste se epiteta “nezavisnog kandidata” oprostili odma nakon izbora kada ste preuzeli SDP u Lukavcu.