LAŽ! (“Da Lukavac prodiše”)

“Obećanje na osnovu kojeg je dobio povjerenje građana, a po kojem ništa nije poduzeo. Naprotiv, borba za ekologiju je samo fraza i lažno obećanje.”

U kratkom mandatu Edina Delića, zabilježen je veliki broj laži, ali se ova posebno izdvojila. Parola “Da Lukavac prodiše”, sigurno je privukla određeni broj glasova užeg gradskog jezgra, odnosno građanstva zgroženog teškim ekološkim stanjem Lukavca.

Nerado podsjećamo da je od nastanka predizborne parole, Lukavac imao na desetine proglašenih epizoda uzbune zbog visoke koncentracije zagađujućih materija, a na jednom od političkih skupova, nekadašnji borac za ekologiju Edin Delić (SDP) svojim je javnim istupom jasno stavio do znanja da je borba za ekologiju bila vješta igra u kojoj su građani prevareni.

Ne treba zaboraviti da je Edin Delić na skupu “Za čist i zdrav grad” održanom 22.12.2015. godine kao univerzitetski profesor govorio o enormonom zagađenju i krivca tražio u organima države. Tada je spomenuo Općinu kao broj 1. Nakon što je izabran za načelnika, Delić više nije odlazio na Javne rasprave iako je do izbora bio redovan na istim i najveći govornik.

Nakon što je prevarom pod “paravanom” nezavisnog kandidata izabran sa samo 700 glasova više, Edin se skrivao iza izgovora da Općina Lukavac, nema nadležnosti za rješavanje ovakvih problema, što je zaboravio govoriti u predizbornoj kampanji koju je kao univerzitetski profesor zasnovao na borbi za ekologiju, ispostavilo se LAŽNOJ!