Kako je već ranije i najavljeno danas je, u krugu Paninarskog doma na Svatovcu, održano i zvanično predstavljanje kandidata OO SDA Lukavac za Opće izbore koji slijede. Današnje druženje svakako je bilo odličan početak predizborne kampanje i jasan pokazatelj odanosti idealima Stranke demokratske akcije.

Pred više od 500 prisutnih, predstavljeni su kandidati za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini, a kandidati su svojim obraćanjem poslali snažne poruke jedinstvene i neupitne borbe za državu Bosnu i Hercegovinu.

Svojim su obraćanjem članove i aktiviste pozdravili i Safet Softić, te Tarik Arapčić predsjednik OO SDA Lukavac.

Među prisutnima se našao veliki broj članova Asocijacije mladih SDA Lukavac, kao i Asocijacije žena, te predsjednici svih mjesnih ogranaka lukavačke SDA kao i mnogobrojni članovi i aktivisti. Nakon uvodnog programa i obraćanja kandidata, nastavljeno je druženje, a prisutni su kroz razgovor mogli dodatno upoznati kandidate koje će imati priliku podržati na predstojećim izborima.

Broj i slika koja se mogla danas vidjeti na Svatovcu, govori samo jedno, a to je da SDA svakim danom samo raste i da bez obzira na sve političke turbulencije samo jača i napreduje. Spoj mladosti i iskustva koji je svoje mjesto našao na listama za izbore je najbolja kombinacija za pobjedu u koju smo sigurni. SDA je SNAGA NARODA!