Obavještavamo članove Stranke demokratske akcije Lukavac, da je Izborna komisija SDA Lukavac raspisala izbore za mandatni period 2019 – 2023.

Izbori će biti provedeni prvobitno u Mjesnim odborima SDA gdje se biraju predsjednik MO, članovi MO i članovi Skupštine Općinske organizacije SDA Lukavac. Mjesni odbor ima predsjednika i ukupno biranih 6 članova, a predsjednik MO je po funkciji ujedno i delegat u Skupštini OO SDA Lukavac.

Nakon provedenog izbornog postupka u Mjesnom ogranku, novoizabrani članovi predlažu kandidate za predsjednika OO SDA Lukavac, kandidate za potpredsjednike, kao i kandidate za članove Izvršnog odbora.

Izbori u Mjesnim ograncima će biti održani u periodu od 12.12. do 16.12.2019.godine, a tačne termine i mjesto održavanja izbora utvrdit će i blagovremeno objaviti predsjednik Mjesnog ogranka i Birački odbor MO, a sve u skladu sa pravilima izbornog postupka SDA.

Po završetku provedenih izbora u svim MO, održati će se i Izborna skupština SDA Lukavac na kojoj se biraju:

  1. Predsjednik OO SDA Lukavac
  2. Jedan ili više potpredsjednika OO SDA Lukavac
  3. Izvršni odbor OO SDA Lukavac
  4. Članovi Skupštine KO SDA Tuzlanskog kantona

Tačan termin i mjesto održavanja Izborne skupštine Stranke demokratske akcije Lukavac utvrditi će i blagovremeno objaviti Izborna komisija u skladu sa pravilima izbornog postupka SDA.