Nakon što smo jučer upozorili načelnika nastanjenog u Tuzli na adresi Aleje Alije Izetbegovića, da veliki dio grada i u vrijeme fizičkih napada na građane, nema uličnu rasvjetu, oglasio se njegov portparol, stranački kolega i samoprozvani novinar, koji se krije iza imena LTK INFO.

Onako kako to samo on zna, gospodin Admir Memić je pokušao obmanuti javnost lažima putem svoje stranice kratkim tekstom:

…Ovo je dio teksta sa oficijalne stranice JP “RAD” Lukavac u kome se jasno vidi kako je Komunalno nadležno za rasvjetu i ko mu je istu povjerio na upravljanje. Na linku ispod možete pročitati i ostale nadležnosti JP “RAD” Lukavac:

http://www.jpradlukavac.ba/djelatnosti/

Programom održavanja javne rasvjete kojeg usvaja Općinsko vijeće Lukavac na godišnjem nivou utvrđene su aktivnosti preduzeća na održavanju objekata i uređaja javne rasvjete kojom se osvjetljavaju prometne i druge javne površine na području Općine Lukavac.

Gospodinu Memiću kao i svim obmanjenim građanima, ovim putem želimo skrenuti pažnju da JP RAD obavlja poslove održavanja javne rasvjete u Lukavcu, ali i isključivo po nalogu Općinskih službi ili načelnika, u ovom slučaju gospodina Delića.

Da pojasnimo, JP RAD će obaviti poslove održavanja samo i isključivo onda kada za to dobije nalog od Općinske službe kojom rukovodi gospodin, Edin Delić.

Zbog toga smo tekstom željeli skrenuti pažnju našem načelniku koji živi u Tuzli, da grad ima problem i da je isti potrebno riješiti radi sigurnosti građana, bez loše namjere.

Gospodine Memiću, poznata je Vaša uloga tokom kampanje i tokom mandata načelnika Edina Delića. Poznato je da ste član SDP-a i da redovno boravite na sjednicama predsjedništva, kao i svim događajima gdje se nalazi načelnik Delić. To sigurno nije u opisu posla jednog novinara, već PR-a i potrčka, kojih moramo priznati Edin Delić ima u velikom broju.

Veličati jednu osobu u kontekstu da je spominjan u svetom Kur’anu dovoljno govori o Vama i Vašoj profesionalnosti. Savjetujemo da u budućnosti malo više radite na profesionalnosti i dobrobiti svih građana, a ne pojedinaca. Isto tako, savjetujemo da se informišete prije nego pustite informaciju u javnost, a da to ne činite dokazali ste mnogo puta. Ko ste i koliko pristrasni dovoljno govori fotografija iz ovog teksta.

O Vama se ima još mnogo toga napisati, ali tekst služi kako bi građani čuli istinu, a ne dezinformacije koje idu u korist pojedinih osoba, vama dragih i potrebnih u životu.

Press služba SDA Lukavac