U prethodnom periodu Općinski odbor Stranke demokratske akcije Lukavac ušao je u izbornu proceduru koja je pri samom kraju. Izbori u svim Mjesnim ograncima su završeni, bez ikakvih primjedbi i u skladu sa pravilima Izbornog postupka SDA.

Kadrovska komisija Stranke, na sjednici održanoj 20.12.2019.godine, razmatrala je davanje saglasnosti za kandidata za predsjednika OO SDA Lukavac, a na osnovu zahtjeva Izborne komisije Općinskog odbora SDA Lukavac.

Na ovoj sjednici je utvrđeno da kandidat za predsjednika Irfan Halilagić ispunjava sve uslove propisane Statutom Stranke, Pravilima izbornog postupka te Smjernicama o dodatnim kriterijima SDA. Halilagić je u procesu kandidiranja na pomenutu poziciju dobio ukupno 22 od moguće 24 kandidature, pristigle iz Mjesnih odbora.

Izborna komisija će u skladu sa Statutom i Izbornim pravilima sprovesti dalju proceduru izbora predsjednika, te je iz tog razloga utvrđen i datum održavanje Izborne skupštine koja će biti održana u petak,27.12.2019.godine sa početkom u 17:00 sati.

Tom prilikom se pozivaju svi kandidati delegirani u Skupštinu OO SDA Lukavac, da na vrijeme usklade svoje obaveze i pristupe samom završetku izbornog procesa.