U procesu formiranja kandidatske liste za Općinsko vijeće Lukavac, Stranka demokratske akcije je izbor kandidata u potpunosti prepustila svom članstvu iz svih Mjesnih ogranaka širom naše općine.

Formirana je lista na kojoj se nalaze 34 kandidata za koje će građani općine Lukavac moći glasati na predstojećim izborima, a koji su dobili potpunu podršku kompletnog članstva, ali i rukovodstva stranke.

“Naša lista nosi epitet najkvalitetnije i kao takva će sigurno donijeti pobjedu SDA u Lukavcu. Činjenica da govorimo o prosjeku godina od 36, kao i činjenici da je od ukupno 34 kandidata njih 27 sa visokom stručnom spremom, najbolje govori o našoj opredijeljenosti kada je u pitanju sastav novog mandata Općinskog vijeća.” – u jednom od obraćanja rekao je Irfan Halilagić, kandidat za načelnika Općine Lukavac i predsjednik OO SDA Lukavac.

Kandidatska lista dokaz je da SDA vjeruje u mlade ljude i njihovu sposobnost da naprave promjene.

Obilascima svih Mjesnih ogranaka od strane kandidata za načelnika, kao i kandidata za OV Lukavac određeni su prioriteti za budući rad, a na osnovu toga sačinjen je i Program rada na kojem će se bazirati i predizborna kampanja.

Naše obilaske ćemo, uz poštivanje propisanih mjera, nastaviti te svim našim članovima, sugrađanima i simpatizerima predstaviti Program rada kao dokument koji su kreirali građani na osnovu svojih potreba.