Sulejman Brkić, čovjek sa hiljadu lica!

Kada se 15.novembra 2013. u lukavačkoj javnosti pojavila informacija o Odluci OO SDA Lukavac da iz članstva isključi Sulejmana Brkića (bivši direktor cesta TK-a) i još tri člana, činilo se to kao kraj „političkih karijera“ za bivše članove SDA Lukavac.

Međutim, neki od njih su vješto promijenili kurs, te izabrali ili osnovali za sebe posebne političke opcije.

Sulejman Brkić prije nekoliko godina
Sulejman Brkić prije nekoliko godina

Smjeni „četvorke“ je prethodio verbalni sukob na jednoj od sjednica OO SDA Lukavac, na kojoj je jedna od tačaka Dnevnog reda bila i ona koja se tiče peticije i zahtjeva predsjednika Mjesnih zajednica, u kojoj je traženo da se četiri člana zbog nestatutarnog rada i djelovanja sa drugim politčkim partijama, izbace iz stranke.

NESTATUTARNO nije strano Sulejmanu Brkiću. Naime, Brkić je zbog nestatutarnog rada izbačen iz SDA, što ga nije spriječilo da samo nekoliko godina poslije, nekada od srca “Selam” zamijeni sa „Smrt fašizmu – sloboda narodu“ i sa današnjim predsjednikom lukavačkog SDP-a bude učesnik njegovog “sumnjivog” imenovanja.

Sulejman Brkić danas
Sulejman Brkić danas

2013. godine Sulejmanu nestatutaran rad nije donio rezultat u SDA, a 2017. isti takav način rada mu je pomogao da postane član predsjedništva SDP-a.

Dvije suprotne ideologije, dva različita načina djelovanja, različiti pogledi na politiku, ali za Sulejmana u svemu tome samo jedan ispravan put, put ličnog interesa.

Ličnog interesa zbog kojeg je očito i bio član SDA, te kao direktor cesta TK-a stakao imovinsku korist kojom je skrenuo pažnju pojedinih lukavačkih medija (LINK) a navode je lako provjeriti putem stranice katastar.ba

Sulejman Brkić danas
Sulejman Brkić danas, prima SDP člansku karticu po drugi puta

Sulejman se danas upušta u komentarisanje politike čije je bio sastavni dio prije nekoliko godina (pogledati video). Njegov posljednji komentar odnosi se na MZ Puračić i čaršiju, za koju je samouvjereno rekao da umire te između ostaloga naglasio: „Svi sumnjaju, svi sve znaju, ali se boje onih koji su vladali nebom i zemljom, čak i podzemnim svijetom zadnjih 12 godina ovom opštinom.“

Vrijedi pitati:

  • Nije li Sulejman prije 12 godina bio član onih čiji rad danas pokušava na sve moguće načine osporiti?
  • Nije li Sulejman u periodu na koji se često osvrće pominjući ga kao „mračno doba“, bio član upravo vladajuće političke opcije?

Ukoliko se za neke loše odluke u prethodnom periodu traže krivici, treba li i Sulejman Brkić biti jedan od njih?

Nažalost, Sulejman je zajedno sa trenutnim “drugovima i kolegama iz stranke” uklonio sve video priloge od 6. Januara, kada je pozdravljao sa “Smrt fašizmu” i mahao tužbom, a koju više ne spominje niko od njih.

Za kraj, predlažemo da pogledate video prilog od prije samo 3 godine i sami prosudite:

Ve alejkumu-s-selam i smrt fašizmu, Sulejmane!

Press služba SDA Lukavac