Ono što je i najavljeno 4. oktobra 2017. godine, jučer su predstavnici u Općinskom vijeću ispred SDA Lukavac podnijeli Inicijativu o pokretanju postupka opoziva Općinskog načelnika Edina Delića (SDP).

U današnjem obraćanju sebi jako bliskim medijima, Delić je iznio niz laži pokušavajući manipulisati građanima. Isto to je uradio i prije nekoliko dana na N1 televiziji, kada je sa osmijehom na licu poručio građanima “koji nisu prodisali” da sačekaju kraj mandata. Mi smo uvjereni da građani neće dugo čekati.

Egocentrik poznat po javnom blaćenju osoba koje ne žele misliti njegovom glavom redovno spominje da je izabran većinskom voljom naroda? Da li je to tako?

Edin Delić, tada poznatiji kao “nezavisni kandidat” je 2016. godine osvojio 10.486 glasova (48,71% glasova), što nije većinski broj glasova. Partija kojoj sada pripada, na istim je izborima osvojila svega 3.204 glasa, što jasno podvlači činjenicu da volja građana nije usmjerena prema načelniku iz redova SDP-a. Znači li to da je svojim ulaskom u partiju prevareno 7.282 glasača?

Zbog čega se konstantno ignoriše volja građana koji su svoj glas dali kandidatu SDA, Amiru Sejdinoviću (9.397 glasova) i Stranke za BiH, Refiku Hankiću (1.644 glasova), što je sve zajedno 51,29%.

Kada smo kod volje građana, da li je volja građana nabavka luksuznih automobila u vrijeme kada načelnik u odlasku spominje da je Općina u blokadi? Da li je volja građana općine Lukavac zapošljavanje osoba iz Tuzle? Da li je vodeći se voljom građana načelnik stao u odbranu veličanja četničke ideologije vijećnika SDP-a (Dragan Todorović)?

U narednom periodu javnosti ćemo skrenuti pažnju na sve laži, prevare, neispunjena obećanja i trikove kojima se služi načelnik u odlasku.

Građanima želimo poručiti da SDA Lukavac nikada nije bila jača i organizovanija što će naše naredne aktivnosti pokazati. Isto tako, u narednom periodu za očekivati je niz laži od strane načelnika iz Tuzle, na što ćemo imati spremne odgovore.

U jedinstvu je snaga općine Lukavac!

Press služba OO SDA Lukavac