TUZLA ZA SVE NAS! Foto: SDP BiH

U posljednje vrijeme jako se puno govori o usvajanju Inicijative za pokretanje opoziva općinskog načelnika Edina Delića, a sam načelnik je za sebe, čini se već odavno, imao pripremljenu ulogu žrtve. Zbog obima “materijala” koji nas je primorao na ovakav korak, javnosti ćemo razloge u narednom periodu prezentovati za svaku Mjesnu zajednicu pojedinačno.

Teško je sačuvati se od medijskih napada koji za cilj imaju predstavljanje Edina Delića (SDP) kao ličnosti koja drži do svoje riječi. Jedan od takvih medijskih ispada imao je javno tvrdeći da je u Lukavcu glasalo 7000 mrtvih osoba.

Ulazak u SDP neposredno nakon izbora, je nešto što ne smijemo niti želimo prešutjeti, jer je to je jedna od najlicemjernijih podvala Edina Delića, kojom je prevario građane predstavljajući se kao nezavisni kandidat, a istovremeno radeći prema crvenoj partijskoj liniji i zajedno sa savjetnikom (Aziz Čačković) predstavljajući odbačeno tkivo tuzlanskog SDP-a. Nestaturno preuzimajući funkciju predsjednika partije, samo je dokaz o skrivenim ciljevima velikog vođe.

Sramotno je i kukavički, da čovjek koji je članstvo i glasače SDA javno nazvao fašistima, prilikom snimanja sjednice OV psovao mrtvu majku vijećniku, te stao u odbranu veličanja četničke ideologije, sada izigrava žrtvu želeći na taj način po svaku cijenu sačuvati fotelju.

Tvrdnje da je u pitanju montirani video zapis, a riječ je o video zapisu koji se nalazi na ličnoj Facebook stranici i koji je načelnik uživo snimao, dovoljno govori ko želi obmanjivati javnost i montirati razne “afere”.

Treba li posebno podvlačiti zamjerke građana na kupovinu luksuznih automobila za zadovoljavanje svojih ličnih potreba u vrijednosti od 80.000,00 KM? Da li je bilo potrebe za dovođenjem savjetnika iz Tuzle, ili za poznatim brukanjem lukavačke djece na konkursu za prijem pravnika u općinske službe (pitanja sa intervjua za pravnike: Glavni grad Nepala, periodni sistem elemenata itd), nakon čega su odabrani nižerangirani kandidati ponovo iz Tuzle?

Nije li obračun sa dugogodišnjim istaknutim članovima lukavačkog SDP-a jasno pokazao da na svom putu do cilja, egocentrični profesor ne bira sredstva, niti žrtve. Iz istih tih razloga je planski napravljen razdor među običnim građanima uvođenjem paralelnih struktura u sve Mjesne zajednice, koristeći svoje ulizice za vješto kreiranje odgovarajuće slike o sebi i svojim potezima.

Ponižavanje lukavačkih privrednika pokazalo se kroz angažman firmi sa drugih općina za izvođednje svih krupnijih infrastukturnih radova, za primjer je angažman firme iz Jelaha za poslove čišćenja općinske zgrade ili angažman banjalučke kompanije zadužene sa sigurnost Općine (iako Općina ima uposlene portire i zgrada PU Lukavac gotovo da graniči sa zgradom Općine). Kompanije iz Tuzle, Doboja i Gradačca izvode radove na sanaciji vodovodne mreže i rekonstrukciji zgrade Općine, jer lukavačke to ne znaju? A sve nadzore vrši firma iz Banovića?

Neka građani donesu konačnu odluku, žele li za načelnika predsjednika SDP-a , čovjeka koji je narušio međuljudske odnose, što je najveći poraz za Lukavac. Jedinstveno moramo nastaviti izgrađivati sve one vrijednosti po kojima smo bili prepoznatljivi i koje su nas krasile, a sve zbog generacija koje tek dolaze. U jedinstvu je snaga!

Press služba SDA Lukavac