Kao što je javnosti već poznato na sjednici Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) donesena je odluka o uvođenju povjereništva u Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona.

Ova odluka nije usmjerena niti protiv jednog pojedinca kao što se to u medijima nastoji prikazati, i cilj ima isključivo smirivanje stanja u Stranci i mirenje odnosa narušenih u predhodnom periodu.

Imajući u vidu činjenicu da je Tuzlanski kanton u proteklom periodu ostvario zavidne rezultate prvenstveno u pogledu sigurnosti, te privrednog i ekonomskog razvoja, a za što najveće zasluge pripadaju upravo kadrovima Stranke demokratske akcije, kao vodeće stranke u Tuzlanskom kantonu, ovim putem, kao imenovani povjerenik u našem kantonu, pozivam sve članove Stranke, a posebno nositelje najodgovornijih funkcija kao što su ministri u Vladi, predsjednici općinskih odbora i poslanici u Skupštin i Tuzlanskog kantona da svoj rad i djelovanje i u budućenasti nastave usmjeravati ka boljitku Tuzlanskog kantona i njegovih građana.

Od svih članova Stranke očekujem da se u narednom periodu dodatno ujedinimo i poštujemo zvanične odluke donesene na stranačkim organima, jer samo zajedno, donošenjem mudrih odluka možemo zadržati neophodno jedinstvo i nastaviti koračati progresivnim koracima naprijed.

Povjerenik KO SDA TK

Dr. sci. Fazlić Amir