Osnivačka skupština Turističke zajednice Lukavac održana je  18.04.2019. godine u prostorijama Općine Lukavac. Za predsjednika je, na prijedlog resornih službi i načelnika, jednoglasno izabran Admir Mosorović. Kao što je poznato Mosorović je i vijećnik ispred Stranke demokratske akcije OO Lukavac, te ujedno i potpredsjednik općinskog odbora.

U izjavi za RTV Lukavac, Mosorović je između ostalog rekao: “Ovo je pokušaj da se turizam na općini Lukavac pokrene sa jedne mrtve tačke. Zajedno sa načelnikom i općinskom administracijom krenuli smo u jednu pozitivnu priču i ideja o pokretanju i osnivanju Turističke zajednice je na ovoj osnivačkoj Skupštini urodila plodom.

Izabrali smo predsjedavajućeg Turističke zajednice i odredili pravce njenog rada i djelovanja. Na području naše općine imamo veliki potencijal u jezeru Modrac i naravno jezeru Bistarac, imamo prelijepe rijeke, puno toga za pokazati i ponuditi. Smatrali smo da nije pošteno i ravnopravno da značajna sredstva, a koja su naši građani i privrednici plaćali i plaćaju Turističkoj zajednici TK, uglavnom budu raspoređena na druge dijelove TK. Mi smo jako bogata općina prirodnim resursima i zaista smo velika sredstva uplaćivali Turističkoj zajednici TK, a zauzvrat nismo imali nikakve benefite ili bilo kakvu korist od toga.

Iz tog razloga smo formirali Turističku zajednicu i ured što će dati jedan novi zamah turizmu u Lukavcu, a svakako i promociji turističkih ljepota naše općine.”