Na jučer održanoj 13. sjednici Općinskog vijeća Lukavac, a Klub vijećnika OO SDA Lukavac je svoje jučerašnje aktivnosti zaokružio sa dva vijećnička pitanja, te jednom vijećničkom inicijativom.

Sa ciljem da naše sugrađane upoznamo sa pitanjima i inicijativama, ovim putem ih prenosimo lukavačkoj javnosti.

  1. U cilju što transparentnije prezentacije rada OV, tražimo da se sva vijećnička pitanja i inicijative pravovremeno objavljuju na službenoj stranici Općine Lukavac, zajedno sa odgovorima za koje se nadamo da će blagovremeno biti pripremljeni i dostupni. (Ovakvim načinom rada bi se izbjeglo ponavljanje određenih pitanja, te bi se svakako povećala i efikasnost rada OV).

Što se tiče vijećničkih pitanja, za koja možemo kazati da su vrlo konkretna, ona se odnose uglavnom na infrastukturno stanje užeg gradskog jezgra, sa posebnim naglaskom na već duže vrijeme zastupljenu problematiku održavanja ulične rasvjete, ali i neriješenih problema nelegalne gradnje:

  1. Zašto se ulična rasvjeta u gradu adekvatno ne održava, niti redovno servisira i gdje je utrošen transfer novca predviđen za uličnu rasvjetu i održavanje iste?
  2. Koje su i kakve, konkretne radnje poduzete po pitanju rješavanja problema nelegalno izgrađenih objekata na području Općine Lukavac?

Pitanja su upućena nadležnim općinskim službama, od kojih očekujemo pravovremena i adekvatne odgovore, o kojim ćemo svakako ponovo obavijestiti javnost. U narednim danima ćemo detaljno i grafički, putem zvanične web i Facebook prezentacije, obrazložiti pojedine odluke sa 13. sjednice OV.