31. marta 2017. godine na stranici Kantonalne organizacije SDP-a objavljeno je saopštenje pod nazivom:

“Bahatost vlasti u Banovićima, načelniku 80.000 za automobil”

Sve bi bilo u redu da načelnik Općine Lukavac Edin Delić, predsjednik SDP-a Lukavac, nije potrošio više od 90.000 za nabavku novih automobila.

“Mi u Socijaldemokratskoj partiji BiH smatramo da sada, kada je broj nezaposlenih u porastu i trenutno je veći od broja zaposlenih na nivou općine Banovići, krajnje je suludo i nečasno u periodu teške finansijske krize ulaziti u bilo kakav projekat ovog tipa. Od vladajuće većine smo tražili da 80.000,00 KM prebaci u svrhe poticaja poljoprivredi, stimulaciji učeničkih i studentskih stipendija i dr.”

I ovo su napisali u svom saopštenju želeći pokazati da su “nešto drugačiji”, ali nakon samo nekoliko mjeseci su uradili isto, pa čak i više, kada je SDP-ov načelnik potrošio više novca iz budžeta i što je najgore, koristi vozilo u privatne svrhe što su objavili portali širom Bosne i Hercegovine.

Pitamo se da li će stići osuda kolega iz SDP-a na krajnje bahato i neodgovorno ponašanje Općinskog načelnika Edina Delića!?

Braneći se riječima kako su to radili i neki drugi, pokazuju da žele biti neko drugi, a ne biti drugačiji kako se predstavljaju javnosti.

Na danas održanoj sjednici, objašnjavajući “kako mu je ugrožena sigurnost”, “kako ga prate” Delić je glumio žrtvu i Iliju Čvorovića iz filma “Balkanski špijun”.

Izigravajući žrtvu, Delić se nije udostojio reći zašto je koristio automobil u privatne svrhe i tako prekršio Pravilnik o korištenju službenih vozila Općine Lukavac.