Povjreništvo KO SDA TK na sjednici  je  raspravljalo o aktuelno političkoj situaciji i konstatovalo da se plan rada KO Povjereništva SDA TK realizira planiranom dinamikom.

Na osnovu izvještaja općinskih organizacija SDA sa područja TK koji su predstavljeni na samoj sjednici zaključeno je da posljednja dešavanja u vezi sa kadrovskim promjenama unutar Stranke demokratske akcije su dala pozitivne efekte, što se manifestira sve većim brojem novih članova koji su pristupili SDA, a posebno je pozitivno ocijenjen podatak da među novim članovima koji se uključuju u Stranku demokratske akcije je najviše mladih.

Na sjednici povjereništva KO SDA TK usvojene su smjernice za rad Povjereništva u narednom periodu, te je imenovan Predsjednik Izbornog štaba KO SDA TK.

Takođe, Povjereništvo KO SDA TK podržalo je u potpunosti predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, a posebno podršku Povjereništvo KO SDA TK daje u vezi sa izjavama predsjednika Izetbegovića o jačanju i razvoju nemjenske industrije, te odbacuje politiku Milorada Dodika, koji svojim izjavama stalno atakuje na suverinitet i integritet Bosne i Hercegovine. ˝Pozivamo sve probosanske snage da zajednički djeluju u cilju očuvanja suveriniteta i integriteta Bosne i Hercegovine˝, saopštilo je Povjereništvo KO SDA TK.