Načelnik u odlasku novom objavom upućenoj pristalicama SDP-a na društvenoj mreži Facebook, veličanjem Mirsada Kukića i njegovih sljedbenika, pokazao je osobinu “velikog” vođe koji po svaku cijenu želi sačuvati svoju poziciju bez obzira na dobro poznatu prošlost svojih gostiju.

U besmislenoj objavi koju je napisao Edin Delić, načelnik u odlasku, dobro poznatim “spinovanjem” pokušava obmanuti javnost prebacujući teret posjete privatne i nelegalno izabrane vlade Mirsada Kukića, sa vladom koju su izabrali građani Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Begom Gutićem.

Zaista je jadno da načelnik u odlasku uporno laže građane kako je budžet Općine blokiran, obzirom da je on sam donio Budžet za prošlu godinu a da isti nije ispunio očekivanja građana. Kako primate platu, iz kojih sredstava plaćate gorivo za skupocjene automobile kupljene od strane građana za vrijeme “blokade”? Na koji način isplaćujete platu kadrovima i savjetniku iz Tuzle?

Providno je u svakoj objavi spominjati uvažene dr. Arapčiće, pokušavajući njihovom diskreditacijom na jeftin način izazvati revolt građana i pridobiti njihovo povjerenje. Zbog čega zaboravite spomenuti Refika Hankića, kojeg ste donedavno prozivali i nazivali portparolom SDA, a sa kojim danas držite sastanke. Isti taj Hankić mijenja stranke iz lične koriste (iako nije rekorder poput Vas), a nekoliko puta ste zajedno dovedeni u vezu sa Mirsadom Kukićem što je građanima također poznato?

Nije li sumnjivo da ste baš vas dvojica bili kandidati za načelnika Općine Lukavac na prethodno održanim lokalnim izborima?

Također, nikada niste spomenuli dr Kenana Omerdića, sa kojim blisko sarađujete, a koji je spomenut u “istom timu” sa dr Teufikom što su građani mogli vidjeti i čuti od samog dr Omerdića? Vrijeme je da prestanete obmanjivati javnost i skupljati jeftine političke poene preko uvaženih doktora, koje naši građani vrlo dobro poznaju.

Pozivate dr Arapčića u kancelariju, a zaboravljate da ste ga javno pozvali na megdan, nakon čega ste se povukli na sebi svojstven način – spinovanjem.

Vi niste građani, Vi ste predsjednik SDP-a Lukavac koji u OV Lukavac ima 5 vijećnika i nemate pravo da se poistovjećujete sa građanima općine Lukavac i da ih zloupotrebljavate u dnevno političke svrhe, a svima je jasno ko Vas je doveo na mjesto načelnika, što dokazuje slijedeći tekst:

Pismo Bege Gutića u kojem se spominje saradnja Kukića, Hankića i Delića.
Pismo Bege Gutića u kojem se spominje saradnja Kukića, Hankića i Delića.

Načelniče u odlasku, puno sebi uzimate za pravo trošeći novac građana na kupovinu luksuznih automobila i renoviranja kancelarije koja služi za okupljanje mladih kadrova SDP-a primljenih na sumnjiv način tj. na “dugoročno volontiranje” bez javnog poziva i mogućnosti da se prijave svi mladi sa područja općine Lukavac.

Predlažemo da radite svoj posao još nekoliko mjeseci za što ste jako dobro plaćeni, a ne da piskarate na Facebooku, zavađate građane i odlazite na press konferencije i stranačke (SDP) skupove tokom radnog vremena o trošku građana Općine Lukavac.

Nema boljeg “zamotavača” od vas…

Gdje je nestala Amfibija!?

Odgovor vijećnika SDP BiH Lukavac, na saopćenje „Stranke za njih“ SBiH Lukavac