Danas je u sali Policijske uprave Lukavac, održana predstava za javnost u režiji načelnika u odlasku, Edina Delića.

Da načelniku sa mjestom prebivališta u Tuzli i predsjedniku SDP-a OO Lukavac nisu bitni građani općine Lukavac, rad Općine i svih njenih organa, bilo je jasno nakon što je zakazana vanredna sjednica, 28. marta.

Sama riječ vanredna dovoljno govori o hitnosti i važnosti problema, ali ove metode su građanima poznate nakon nelegalne smjene Vlade TK. Čini se da je Delić mnogo toga naučio od svog mentora ili je u pitanju “montiranje krize” u režiji nama dobro poznate osobe.

Da bi pokazao “mišiće”, načelnik u odlasku je zakazao Vanrednu sjednicu kako na istoj niti jedan od vijećnika ne bi imao priliku priložiti amandmane, te kako bi izdvajanje sredstava iz Budžeta i ove godine bilo u potpunosti prema želji umišljenog Velikog vođe.

Nekoliko trenutaka pred sam početak sjednice, prijedlog Budžeta je od strane predlagača, Edina Delića povučen sa dnevnog reda. Ovakav potez, za sada prvog čovjeka Općine, predstavlja nastavak pravnog nasilja, kojim se ponovo diskredituje legalno izabrano Općinsko vijeće, ali i ismijavaju građani općine Lukavac.

Najvažnije pravo i nadležnost vijeća je da razmatra, raspravlja i usvaja Budžet, kao i izvještaj o njegovom izvršenju. Taj slučaj u Lukavacu nije primijenjen u praksi, jer kao što je poznato od oktobra 2016. na sve načine se zaobilazi OV, pokušavajući na taj način funkcionisanje i poslovanje Općine staviti pod kontrolu jednog čovjeka, a novac usmjeriti recimo firmama i pojedincima iz Tuzle, Banovića, Gračanice, Tešnja i Brčkog.

Obavještavamo građane da je načelnik u odlasku znao da vijećnici SDA nisu pripremili amandamne, jer zbog hitnosti i važnosti donošenja budžeta nismo željeli biti predstavljeni kao prepreka funkcionisanju Općine Lukavac. Ipak, manipulator je želio vješto iscenirati i od sebe napraviti “žrtvu” u izrežiranoj predstavi kojom je pokušao prikupiti jeftine političke poene, te obmanuti građane općine Lukavac.

Isto tako, vijećnici SDP-a na društvenim mrežama žele iscenirati kako je za današnju predstavu u režiji Edina Delića plaćeno 150KM po vijećniku, obaviještavamo građane da danas nije potrošeno ni 10 feninga iz budžeta, jer sjednica nije održana.

 

Ovim putem ošto osuđujemo pravno nasilje koje je ponovo na sceni u Lukavcu, osuđujemo kršenje Statuta i propisa Općine Lukavac i želimo napomenuti da će za ovaj i prethodne slučajeve pobirnuti sudski i inspekcijski organi države Bosne i Hercegovine.

O nelegalnoj smjeni Vlade TK će uskoro raspravljati Veliko vijeće Ustanovnog suda, dok će građani uskoro saznati koja ustanova države Bosne i Hercegovine i na koji način će odlučivati o ispravnosti postpupaka i ismijavanja pravne države, a sve preko leđa građana općine Lukavac.

Očekivati je da će naš “umišljeni Veliki vođa” i predsjednik SDP-a Lukavac uskoro dobiti epitet koji krasi i njegovog mentora iz Banovića…

Za dobacivanje prilikom izlaska iz Sale ne treba trošiti riječi, akademski nema šta.

Klub vijećnika OO SDA Lukavac