Kontaminator javnog prostora nastavlja u svom prepoznatljivom stilu. Medijskim spinom i podobnom novinarskom ekipom odavno se pokušava zavarati građanstvo, te kreirati vještačka kriza uzrokovana izmišljenom blokadom, kako bi u konačnici naravno, Edin Delić bio predstavljen kao žrtva! E neće moći!

Nakon što je 31. marta inicirao Vanrednu sjednicu općinskog Vijeća na kojoj je povukao vlastiti prijedlog Dnevnog reda napravivši budale od 31-og vijećnika, sada nam egocentrični profesor dijeli i lekcije iz morala… u najmanju ruku zanimljivo!

Medijski spin, za šta je majstor načelnik u odlasku, nimalo ne čudi. Posebno po pitanju odnosa između vijeća i izvršne vlasti. Ono što čudi i što je u ovom trenutku poražavajuće za sve aktere političke drame je licemjerstvo pojedinih vijećnika koji podržavaju i prećutno odobravaju oduzimanje osnovne ingerencije vijeća u smislu izjašnjavanja o budžetu.

Načelnik Delić je Službu vijeća prvo uskratio za jednu pravnicu te broj uposlenih sa tri smanjo na dva i pored velikog obima posla, a zatim je službu vijeća iselio u neuslovne druge prostorije. To je jasan pokazatelj i najbolji dokaz o maćehinskom odnosu prema Službi OV.

Ni to nije bilo dovoljno, pa je čovjeku koji će svojevoljno volonterskim, a ne profesionalnim angažmanom donijeti uštede od nekoliko desetina hiljada KM raspolovio reprezentaciju koju je moralna i ljudska veličina gosp. Mehmed Suljić izvršila sa 0 KM.

Kao vrhunac bezobrazluka i samovolje, oba budžeta od dolaska na vlast načelnik je proglasio ignorišući osnovnu funkciju vijeća. Ali sebe predstavljajui kao ŽRTVU!

Vijećnici SDA su do sada podržali od oko 91 načelnikove inicijative, nekih 73, što je preko 80%.KO OVDJE KOGA OPSTRUIŠE???

Na sjednicu općinskog vijeća, vijećnici SDA nisu došli iz razloga stalnog pritiska pojedinih poslodavaca na vijećnike iz reda SDA, zbog čega isti nisu u mogućnosti prisustvovati sjednicama. O ovome ćemo svakako više pisati u narednom periodu, kako bismo adekvatno odgovorili na konstantan spin i medijsku blokadu u kojoj se nalazi Stranka demokratske akcije.