PONIŽENJE (zapošljavanje kadrova iz Tuzle)

“Ponižavanje lukavačkih pravnika na namještenom konkursu zbog unaprijed dogovorenog prijema kadrova iz Tuzle na mjesto pravnika, zapošljavanje savjetnika iz Tuzle i otpuštanje 30 mladih lukavačkih medicinara i doktora.”

“Prenatrpana i spora administracija” bila je jedna od glavnih fraza u svim predizbornim obraćanjima Edina Delića (SDP), da bi ubrzo po preuzimanju mandata raspisao konkurs za prijem nova dva pravnika u Općinu Lukavac. Nimalo slučajno, na ova radna mjesta, primljeni su pravnici koji dolaze iz Tuzle, ili čiji su bliži srodnici visoki funkcioneri lukavačkog SDP-a.

Da je ovakav scenario prijema pravnika bio odavno planiran, govori i činjenica da su primljeni nižerangirani kandidati, koji su uspješno “apsolvirali” farsu od intervjua za posao. Lukavačkim pravnicima, mladim ljudima, postavljana su pitanja poput:

  1. Glavni grad Nepala,
  2. Periodni sistem elemenata,
  3. Imena raznoraznih Boginja…

Očigledno ponižavanje i narugivanje, te snimanje koje je protuzakonito jer nigdje isto nije moguće objaviti niti može poslužiti kao bilo kakav dokaz.

Osim skandaloznog intervjua pravnika, još je mnoštvo poteza kojim je lukavačka omladina poražena i ponižena od strane “velikog vođe”, a to je imenovanje na mjesto savjetnika, Aziza čačkovića, penzionisanog visokog funkcionera tuzlanskog SDP-a o kojem smo lukavačku javnost već upoznali, a zbog čijeg je imenovanja došlo i do raskola u lukavačkom SDP-u:

http://sdalukavac.ba/2015/07/29/djela-i-nedjela-aziza-cackovica-brcaka-na-celu-opcine-lukavac/

Osim što se kod prijema novih kadrova, svjesno i namjerno potiskuju lukavački, u kratkom mandatu Edina Delića i njemu bliskih saradnika, došlo je i do otpuštanja trideset lukavačkih medicinara i doktora, što je još jedan udar na egzistenciju lukavačke mladosti.

Treba li spomenuti nezakonito zaposlenje sekretara Općine i imenovanje Fikreta Žigića na mjesto direktora poslušne JU RTV Lukavac.