Da se politika i sudbina lukavačke općine kroji u Gradu Tuzla, nakon dolaska Edina Delića, predsjednika SDP-a Lukavac, ukazivali smo nebrojeno puta.

Međutim, lukavačkoj javnosti sve su bliže i jasnije priče o sve većem uplitanju tuzlanskih firmi i preduzeća na privredni život naše općine, naročito onaj dio koji se plaća iz kase građana općine Lukavac.

Nedavno smo pisali saopštenje (TUZLA ZA SVE NAS) o načinu na koji predsjednik SDP-a Edin Delić, pod uticajem savjetnika Aziza Čačkovića (LINK), ciljano i sa umišljajem zaobilazi lukavačke firme pri izboru izvođača radova za razne projekte koji se realizuju na području naše općine.

Nedavno je pak toj priči „udaren i pečat“, kao vrhunac dvoličnosti i bezobraznog stava prema svim onim privrednim subjekitma kojima je sjedište na području općine Lukavac, koji svaki mjesec izdvajaju sredstva za “razvoj” ove općine.

Naime, općinski načelnik i uvaženi predsjednik SDP-a sa prebivalištem u Tuzli direktnim sporazumom je dao ovlaštenje za izradu pečata, pogađate, pečatoreznici čije je sjedište u gradu iz kojeg on dolazi – dakle, Tuzli. Pečatoreznica pod nazivom “Imrek Centar” locirana je ulici Safveta-bega Bašagića, dakle Tuzla, a ne Safeta bega Bešlagića kako su to napisali službenici na što je Delić dao svoj potpis.

Moramo napomenuti da se u Lukavcu nalaze pet ili šest ovlaštenih pečatoreznica (1. Inda doo, 2. Klio doo, 3. Dizajn studio MIS, 4. B-art, 5. Knjižara Merkez) koje bi ovaj posao, sigurni smo, uradili jednako kvalitetno, a koji očito nisu podobne da dobiju navedeni posao.

Dakle, četiri pečata trenutne politike lukavačke izvršne vlasti na čelu sa načelnikom i predsjednikom SDP-a, Edina Delića, definitivno mora doći iz njegove Tuzle što je šamar na sve poduzetnike sa naše općine.

Koliko je jadan zaobilazak lukavačkih pečatoreznica, isto je toliko i jadno poznavanje bosanske književnosti te su donošenjem Odluke o direktnom sporazumu, ulicu nazvali ulicom “Safeta bega Bešlagića”, što im Safvet-beg Bašagić, uvaženi književnik, nikada ne bi oprostio.